Reacția oficialilor români, după tragedia de la granița dintre Canada şi SUA

563
Reacția oficialilor români, după tragedia de la granița dintre Canada şi SUA - politiecanadaromanicaptura-1680338981.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite sâmbătă că, până la acest moment, autorităţile canadiene nu au confirmat cetăţenia celor opt persoane găsite decedate la frontiera dintre Canada şi Statele Unite ale Americii, făcând referire doar la originea română a unora dintre acestea.

Citește și Opt morţi, inclusiv un bebeluş de origine română, în încercarea de trecere ilegală în SUA



Potrivit MAE, Consulatul General al României la Montreal, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media referitoare la o familie de cetăţeni români găsiţi decedaţi în comunitatea autohtonă Akwesasne (la frontiera dintre provinciile canadiene Quebec şi Ontario şi statul american New York) şi a întreprins demersuri, pe lângă autorităţile canadiene, pentru a obţine informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi circumstanţele producerii decesului.

Informaţiilor preliminare obţinute de către reprezentanţii oficiului consular de la autorităţile canadiene arată că opt persoane, printre care şi doi minori, au fost găsite decedate prin înecare.

"Iniţial au fost găsite şase persoane (cinci adulţi şi un minor), iar ulterior, în cadrul procedurilor de căutare şi salvare, au mai fost găsite două persoane (un adult şi un minor). Până la acest moment, autorităţile canadiene nu au confirmat cetăţenia victimelor, făcând referire doar la originea română a unora dintre acestea şi la faptul că cei doi minori aveau cetăţenia canadiană, fiind găsite şi paşapoartele canadiene ale acestora. A fost demarată o anchetă cu privire la acest caz", precizează MAE.

Totodată, Consulatul General al României la Montreal a contactat şi Ministerul de Externe al provinciei Quebec, pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la acest caz. Oficiul consular a primit confirmarea că solicitarea a fost transmisă autorităţilor canadiene competente pentru formularea unui răspuns.

De asemenea, având în vedere că acest caz este gestionat în comun de autorităţile canadiene şi cele americane, demersuri similare celor ale Consulatului General al României la Montreal au fost realizate şi pe lângă autorităţile americane de către Ambasada României la Washington, prin intermediul Biroului Ataşatului pentru Afaceri Interne, dar şi de către reprezentanţii Consulatului General al României la New York.

MAE informează că niciuna dintre misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din Canada şi SUA nu au primit solicitări de informaţii sau de asistenţă consulară legate de acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7196 secunde