Reluarea negocierilor cu palestinienii, "vitală" pentru Israel

89
Reluarea negocierilor cu palestinienii,

Articole recomandate

Reluarea negocierilor cu palestinienii este în interesul "vital" al Israelului, a declarat sâmbătă premierul Benjamin Netanyahu, în cadrul primei sale reacții la anunțul făcut de secretarul de Stat american John Kerry privind un acord care redeschide calea dialogului. "Reluarea procesului de pace este în interesul strategic la statului Israel", a declarat Benjamin Netanyahu într-un comunicat. "Este foarte important să încercăm să punem capăt conflictului dintre noi și palestinieni și este important din cauza pericolelor cu care ne confruntăm, în special Iranul și Siria.

Kerry a anunțat la Amman un acord care stabilește baza unei reluări a negocierilor", a declarat Benjamin Netanyahu, fără a da mai multe detalii și anunțând discuții săptămâna viitoare la Washington cu negociatorul palestinian Saeb Erakat și ministrul israelian care se ocupă de acest dosar, Tzipi Livui.

Netanyahu a mai afirmat că Israelul vrea "să împiedice stabilirea unui stat binațional (...) care ar amenința viitorul statului evreu și să împiedice stabilirea în interiorul frontierelor noastre a unui alt stat terorist sponsorizat de Iran".

Acesta nu a furnizat detalii privind subiectele asupra cărora s-a ajuns la un acord pentru a deschide calea negocierilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Actual : ISRAELUL și SUA AU ATACAT SIRIA!
Pagina a fost generata in 0.5623 secunde