Gala Tânărului Actor de la Mangalia, un HOP pentru aleșii locali

Concurs Reprezentanții UNITER, majoritari în sala de spectacole

508

Articole recomandate

A doua seară a Galei HOP de la Mangalia a fost deschisă tot cu secțiunea "Individual", în cadrul căreia tinerii actori au avut de susținut două probe, una la alegere și una obligatorie, tema impusă a acestei ediții find interpretarea unui fragment din textul "Statistică" de I.L. Caragiale.

Din păcate, printre spectatori nu s-au aflat nici membrii Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local Mangalia, nici alți aleși locali ori reprezentanți ai Primăriei. Edilul-șef și-a făcut, însă remarcată prezența prin intermediul câtorva bannere gigant pe care tronează, cu majuscule, numele său complet. Așa se face că teatrul nu se află printre domeniile preferate ale comunității locale, având în vedere faptul că trei sferturi dintre persoanele aflate în sala de spectacole a Centrului Cultural Mangalia aveau, la gât, legitimații eliberate de UNITER.
Concursul a fost deschis de Ioana Lăcrămioara Brecea, absolventă în 2006, a Facultății de Arte, din cadrul Universității "Hyperion" București, care a interpretat pe lângă textul de Caragiale, fragmentul "Actorul" după "Dragoste la prima vedere" de Lucia Verona și "Salve Regina" de Virgil Tănase.
Lorena Zăbrăuțanu, care a studiat la UNATC București, la clasa prof. univ. Ion Cojar, promoția 2007, a prezenta juriului și publicului spectator un fragment din "Matca" de Marin Sorescu.
În aceeași seară, în competiție și-a făcut intrarea și Lari Cosmin Giorgescu, care și-a ales un parte din spectacolul "Poezia visului" de Miriam Răducanu pe poezii de Emil Botta.
Nu în ultimul rând, secțiunea "Individual" a avut-o ca protagonistă pe Gina Gorea, care a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune, secția Actorie, promoția 2007. Aceasta a interpretat creația regizorului din Oradea intitulată "Hiene, himere, himene". Gina a jucat rolul unei tinere actrițe aflate la început de drum care este nevoită să facă unele compromisuri pentru a putea fi angajată de vreun director de teatru.
În jurul orei 20.30, secțiunea "Grup" a reunit spectacolele "Metamorfoze" cu Ruxandra Chelaru și Vlad Drăgulescu și "Hai să ne jucăm de-a Hamlet" după W. Shakespeare, în care au evoluat: Alexandru Bogdan, Alex Crețulescu, Radu Cernat Dan, Maria Mihaela Popa, Grațiela Teohari, Tecla-Florentina Tudor, Raluca Vermeșan, Meda Victor, Andreea Zidiveanu și Ninel Surdu.
Din juriu fac parte actrițele Virginia Mirea și Andreea Bibiri, regizorii Alexandru Berceanu și Dan Tudor și coregraful Florin Fieroiu.
Diana OPREA

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0404 secunde