Republica Moldova: Al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de primar, în 273 de localităţi

2085
Republica Moldova: Al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de primar, în 273 de localităţi - 1-1700382411.jpg

Articole de la același autor

Populaţia din 273 de localităţi din Republica Moldova iese, duminică, 19 noiembrie, la urne în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale pentru funcţia de primar.

Al doilea tur de scrutin este organizat ca urmare a faptului că, în urmă cu două săptămâni, pe 5 noiembrie, niciunul dintre candidaţii la funcţia de primar nu a acumulat majoritatea simplă a voturilor necesare pentru a fi declarat ales.

În alte opt circumscripţii electorale din Republica Moldova vor fi organizate alegeri repetate, pe motiv că prezenţa la urne la scrutinul din urmă cu două săptămâni a fost sub pragul de validare de 25% din totalul alegătorilor.

Totodată, în alte două localităţi, sunt organizate alegeri parţiale pe motiv că pe 5 noiembrie nu a existat candidat pentru funcţia de primar, ca urmare a deciziei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale de a exclude din competiţia electorală Partidul „Şansă”, care a fost considerat grupare de criminalitate organizată, informează Agerpres.

În turul al doilea vor candida pentru funcţia de primar 544 de persoane. Dintre aceştia, cei mai mulţi, 152, sunt membri ai partidului de guvernământ, respectiv Partidul Acţiune şi Solidaritate. Alţi 74 vor candida din partea Partidului Socialiştilor, iar 61 din partea Partidului Social Democrat European. De asemenea, Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei va avea 47 de reprezentanţi, în timp ce 57 candidaţi vor fi independenţi.

Dintre cei 544 de candidaţi la funcţia de primar, 386 sunt bărbaţi şi 158 sunt femei.

Cele mai importante localităţi în care va avea loc turul al doilea sunt municipiile Bălţi, Comrat, Edineţ şi Ungheni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7044 secunde