Ridichile, sănătate de primăvară

2018
Nu trece primăvara fără ca vreo persoană să nu mănânce măcar o salată de crudități cu ridichi. Și este cu atât mai bine cu cât creșteți cantitatea acestor legume, deoarece o cură cu ridichi este extrem de benefică pentru organism.
Culoarea ridichilor este dată de antociani, pigmenți roșii sau purpurii prezenți la suprafață, care ajută la consolidarea în organism a vitaminei C.
Ridichile au mireasma dulce și picantă și îți conferă o energie răcoroasă. Bogate în fibre vegetale, vitamina A, acid folic și fier, ridichile fac parte dintre legumele cu rol important în prevenirea cancerului.
Prin consumul lor puteți trata cu succes afecțiuni ale stomacului, balonările abdominale, indigestiile. Ridichea ajută la refacerea florei intestinale, a ficatului, a inimii.
Consumul regulat de ridichi poate preveni guturaiul, gripa și infecțiile respiratorii. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, această legumă este benefică pentru toate afecțiunile care au la bază carențe ale acestei vitamine. S-au constatat rezultate foarte bune și în astmul bronșic, mai ales în cazul copiilor.
Sucul proaspăt de ridichi îndepărtează intoxicațiile digestive.
Nici frunzele de ridichi nu trebuie neglijate, căci ele sunt în măsură să trateze congestia pulmonară, sughițul, indigestiile, diareea, durerile faringo-laringiene, inflamațiile sânilor și lipsa secreției lactate.
În cazul iritațiilor din zona genitală, femeile pot folosi frunze de ridichi uscate, tăiate și fierte în apă cu puțină sare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8055 secunde