Risc uriaş de atacuri teroriste în UE în perioada sărbătorilor de iarnă. Avertisment de la Bruxelles

567
Risc uriaş de atacuri teroriste în UE în perioada sărbătorilor de iarnă. Avertisment de la Bruxelles - nju4njk5nde5mmzkzdm0odrhzdviy2q4-1701793264.jpg
Uniunea Europeană se confruntă în prezent cu un risc terorist sporit ca urmare a războiului din Gaza, a declarat marţi comisarul UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson, relatează dpa.


"Cu războiul dintre Israel şi Hamas şi polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, cu sezonul de vacanţe care vine, există un uriaş risc de atacuri teroriste în Uniunea Europeană", a spus Johansson, la sosirea la reuniunea miniştrilor de interne din UE de la Bruxelles.


Ea a făcut referire la atacul cu cuţitul produs sâmbătă la Paris, în care un turist german a fost ucis şi alte două persoane au fost rănite, precum şi la alte incidente anterioare.
Comisarul a anunţat că va fi "alocată o sumă suplimentară de 30 milioane de euro pentru protejarea, de exemplu, a lăcaşurilor de cult".


Miniştrii UE vor purta consultări cu privire la securitatea blocului comunitar, în lumina războaielor din Orientul Mijlociu şi din Ucraina. Pe agenda reuniunii se află de asemenea o discuţie cu privire la spaţiul de liberă circulaţie Schengen şi progresul reformei politicii de azil şi migraţie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3832 secunde