România ar putea acorda un ajutor umanitar financiar pentru Haiti

340
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat ieri că analizează posibilitatea acordării unui ajutor umanitar financiar pentru Haiti, prin intermediul uneia dintre agențiile umanitare prezente deja în această țară.
"În același timp, MAE se coordonează în acest caz cu statele partenere din UE. Reamintim, de asemenea, că la data de 13 ianuarie 2009 Comisia Europeană prin intermediul Direcției Generale pentru Asistență Umanitară a alocat un ajutor umanitar de urgență în valoare de trei milioane de euro", mai subliniază MAE.
Ministerul a anunțat ieri că un cetățean român care se află cu contract de muncă în Haiti a fost afectat de cutremurul de mari proporții care s-a produs în această țară, dar a suferit numai pagube materiale.
"Ambasada României la Caracas, acreditată în Haiti, este în legătură permanentă cu un cetățean român afectat de cutremurul care s-a produs în Haiti. Cetățeanul român a suferit doar pagube materiale în urma cutremurului, el fiind în afara oricărui pericol", se arată într-un răspuns transmis la solicitarea NewsIn.
Cetățeanul român se află cu contract de muncă în Haiti, iar MAE asigură că, la finalizarea contractului de muncă actual, misiunea diplomatică îi va pune la dispoziție documentele necesare în vederea întoarcerii sale în România.
Familia cetățeanului român a fost anunțată, fiind la curent cu situația din Haiti, se mai arată în informațiile transmise de MAE.
Totodată, MAE evidențiază că Ambasada României la Caracas este în legătură permanentă cu misiunile diplomatice ale statelor UE din capitala Venezuelei pentru coordonarea unor eventuale acțiuni în zona afectată de cutremur.
Haiti a fost afectat, marți, de un cutremur cu magnitudinea 7. Cutremurul s-a soldat cu aproximativ o sută de mii de morți și a provocat pagube materiale uriașe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5554 secunde