România, avertisment de la Comisia Europeană privind igiena produselor alimentare

176
România, avertisment de la Comisia Europeană privind igiena produselor alimentare - zme5nzvingy1mdfknwu2zjk5mta5odyx-1681923247.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană (CE) a transmis miercuri, un avertisment României în ceea ce privește siguranța alimentară. În document se arată că CE îndeamnă insistent ROMÂNIA să aplice în mod corect normele UE privind igiena produselor alimentare.

România a intrat în vizorul Comisiei Europene din cauză că nu a respectat mai multe norme legate de igiena alimentară. Sunt mai multe categorii de alimente unde avem probleme, cum ar fi carnea de vânat, peştele sălbatic capturat şi ouăle de prepeliţă.

Statul român a stabilit propriile legi, care nu sunt in conformitate cu cerințele aplicate în toată Uniunea Europeană, în aşa fel încât consumatorii să fie protejaţi. Iar pe lângă faptul că legislaţia noastră nu e conformă, România nici nu a notificat Comisia Europeană privind adoptarea acestora.

Țara noastră are la dispoziţie 2 luni pentru a se conforma. În caz contrar, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7092 secunde