România, Bulgaria, Polonia și Ungaria reclamă scăderi ale livrărilor de gaz

323

Articole recomandate

România, Bulgaria, Polonia și Ungaria au semnalat existența unor scăderi ale livrărilor de gaz cu până la 30%. Va fi afectat și tranzitul gazelor către Turcia, Grecia și Macedonia. Vina este pasată între Rusia și Ucraina, iar Gazprom anunță că s-ar putea lipsi de serviciile Ucrainei în distribuția de gaz către Europa.
Totul a pornit de la datoriile acumulate de Ucraina în ultimele două luni și de la negocierile privind prețul combustibilului. Așa cum a promis, Rusia a sistat livrările către Ucraina în prima zi a anului 2009. Atât Moscova, cât și Kievul dăduseră asigurări că livrarea de gaz către europeni nu va fi afectată. Dar situația a scăpat de sub control. Polonia a anunțat vineri seară că primește cu 6 procente mai puțin gaz. Ungaria, aflată în aceeași situație, a precizat că populația nu va avea de suferit.
Livrările de gaze naturale ruse pentru România au scăzut brusc cu 30-40% vineri seara, ca urmare a disputei pe care o au Rusia și Ucraina. Compania ucraineană Naftogaz a anunțat sâmbătă însă că a suplimentat livrările de gaz către România cu 100.000 de metri cubi pe zi, pentru a acoperi o scădere a volumului livrat de Rusia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3941 secunde