România, trasă din nou de urechi

226
1
România, trasă din nou de urechi - romaniatrasadinnoudeurechi-1653053516.jpg
Comisia Europeană îndeamnă Croația, Ciprul, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Luxemburgul, Polonia, Portugalia și România să transpună în legislația internă Directiva privind energia din surse regenerabile. Totodată a decis să trimită avize motivate celor zece state. Directiva (UE) 2018/2001 oferă cadrul juridic pentru dezvoltarea energiei din surse regenerabile în sectorul energiei electrice, al încălzirii și răcirii și al transporturilor din UE. Ea stabilește instituirea unui obiectiv obligatoriu la nivelul UE, pentru 2030, privind atingerea unei ponderi de cel puțin 32% a energiei din surse regenerabile și include măsuri de asigurare a faptului că sprijinul pentru energia din surse regenerabile este rentabil, precum și de simplificare a procedurilor administrative pentru proiectele privind energia din surse regenerabile.


De asemenea, aceasta facilitează participarea cetățenilor la tranziția energetică și stabilește obiective specifice de creștere a ponderii energiei din surse regenerabile în sectorul încălzirii și răcirii și în sectorul transporturilor până în 2030. În plus, aceasta consolidează criteriile pentru asigurarea durabilității bioenergiei.
 

Termenul-limită pentru transpunerea directivei respective în dreptul intern a fost 30 iunie 2021.

În iulie 2021, Comisia a trimis o scrisoare de punere în întârziere tuturor statelor membre respective. Până în prezent, Croația, Germania, Ungaria, Polonia, Portugalia și România nu au reușit să furnizeze Comisiei informații clare și precise cu privire la dispozițiile naționale care transpun fiecare dispoziție a directivei, iar Ciprul, Grecia, Irlanda și Luxemburgul au notificat doar parțial măsurile naționale de transpunere a directivei.


Statele atenționate au acum la dispoziție două luni pentru a se conforma obligației de transpunere și pentru a notifica Comisia. În caz contrar, Comisia poate sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la aceste cazuri.Comentează știrea

Constantin
21 mai 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Sa vina ei sa pedaleze la dinam, ca nu sunt în stare sa gândească!!! (vezi și mașinile electrice altele decât troleibuzele, ca Varzare și ai lui !!!)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2482 secunde