Românii au speriat Mont Blancul. Dați exemplu pentru că au plecat pe munte în teniși și șorturi

207
Românii au speriat Mont Blancul. Dați exemplu pentru că au plecat pe munte în teniși și șorturi - munte-1659715377.jpg
Alpiniștii care doresc să urce pe vârful muntelui Mont Blanc, pe un traseu popular din Franța, vor plăti o garanție de 15.000 de euro, în caz că trebuie să fie salvați sau, mai rău, mor pe munte. Primarul care cere acești bani a dat exemplul a 5 turiști români care voiau să urce pe munte în pantaloni scurți și teniși,, potriit Realitatea.net


Primarul localității Saint-Gervais-les-Bains, de unde alpiniștii pot ajunge pe cel mai înalt vârf din Europa prin Ruta Goûter, a impus taxa de munte din cauza zecilor de turiști care au ignorat avertismentele când au pornit în ascensiune, potrivit The Guardian.

Ăntr-o postare pe Twitter, edilul a vorbit despre zeci de „pseudo-alpinisti” și i-a dat ca exemplu pe 5 turiști români au încercat să urce pe munte „purtând pantaloni scurți, teniși și pălării de paie” și că au fost întorși din drum de poliția montană.

Pentru a descuraja astfel de aventuri care se pot termina prost și necesită cheltuieli inutile, edilul a impus garanția de 15.000 de euro, din care 10.000 de euro ar acoperi costul unei potențiale operațiuni de salvare, iar 5.000 de euro pe cel al înmormântării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5798 secunde