Românii, ținta unui nou atac în Irlanda de Nord

354
Românii, ținta unui nou atac în Irlanda de Nord - ea96b0bf5a01989e257a0e00eae4e632.jpg
Poliția investighează un nou atac comis asupra locuinței unei familii de români din Belfast, relatează site-ul televiziunii britanice ITN.
Acest nou incident intervine după atacurile comise asupra a circa 20 de familii de români din oraș, care au obligat mai mult de 100 de români să se refugieze.
Consulul general al României va avea întâlniri la nivel înalt în Irlanda de Nord în urma acestor atacuri.
Șeful poliției din Irlanda de Nord a fost nevoit, ieri, să ia apărarea instituției, acuzată că nu a luat suficiente măsuri pentru a împiedica agresiunile rasiste la adresa românilor din această țară, scrie cotidianul "Times" în ediția online.
Sir Hugh Orde a declarat, în apărarea polițiștilor nord-irlandezi, că tiparul atacurilor este "complicat", și a spus că poliția a făcut "tot ce a putut". El a fost nevoit să intervină pentru a apăra polițiștii, după ce o altă familie de români a fost atacată la Belfast în cursul nopții. Între timp, un grup de circa 130 de români, printre care femei și copii, a petrecut o a doua noapte într-un adăpost de urgență im-provizat, după ce își abandonaseră casele de frica agresorilor.
Atacurile, care anterior se limitaseră la zona din sudul orașului Belfast, s-au extins spre estul orașului. Fereastra casei unui român, Sorin Ciurar, a fost spartă, iar poliția suspectează că este vorba despre un alt atac rasist. Tânărul de 20 de ani locuia în zonă, majoritar muncitorească și loialistă, de circa trei luni. "Sunt speriat. Nu știu ce vom face", spune el. Atacul a venit la o noapte după ce două case din sudul orașului au fost atacate, iar geamurile le-au fost sparte, obligând circa 20 de familii să se adăpostească într-o biserică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5007 secunde