Rusia: 49 de persoane s-au înecat sâmbătă, printre ele șapte copii

419
Rusia: 49 de persoane s-au înecat sâmbătă, printre ele șapte copii - inec-1720356015.jpeg
Şapte copii se numără printre cele 49 de persoane care s-au înecat, sâmbătă, în ape de pe întreg teritoriul Rusiei, în contextul căldurii care a cuprins vaste regiuni ale ţării, conform unui anunţ făcut duminică de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă de la Moscova, transmite Reuters.


„Un total de 65 de incidente au fost înregistrate în apele ţării în ultimele 24 de ore – 49 de oameni au murit”, conform anunţului făcut de minister pe contul oficial de Telegram, scrie tvr.info


Astfel, anul acesta s-au înregistrat cu 10 astfel de incidente mai mult decât în aceeaşi zi a anului trecut, conform agenţiei de presă RIA, citată de Reuters.


În ultima săptămână, ruşii s-au confruntat cu un val de căldură neobişnuit pentru ultimul secol, la Moscova înregistrându-se în ziua de 3 iulie o temperatură de 32,7 grade Celsius, care a depăşit cu 0,5 grade Celsius un record de temperatură pentru această zi ce datează din 1917. Temperaturile din numeroase oraşe ale Rusiei au depăşit 35 de grade Celsius.


Vremea deosebit de călduroasă a provocat o creştere a cererii de aparate de aer condiţionat şi de ventilatoare, iar moscoviţii au consumat cantităţi record de îngheţată şi băuturi reci. A fost distribuită apă pasagerilor în metrou şi în multe trenuri.


În regiunea Nijni Novgorod din Rusia centrală, o fetiţă de 10 ani s-a înecat în Râul Volga şi sora ei de 6 ani este dată dispărută, fiind în continuare căutată de serviciile de intervenţii.


În regiunea Başkiria region, aflată între Volga şi Munţii Urali, trei oameni au murit înecaţi, printre care şi o adolescentă de 16 ani, conform ministerului rus.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6243 secunde