Rusia a oprit furnizarea de energie către Finlanda, după declarațiile despre aderarea NATO

143
Rusia a oprit furnizarea de energie către Finlanda, după declarațiile despre aderarea NATO - 5187-1652521546.jpg
Exporturile de electricitate ale Rusiei către Finlanda au încetat în noaptea de vineri spre sâmbătă după un anunţ în acest sens al unui furnizor rus, a precizat pentru AFP operatorul reţelei naţionale finlandeze. Compania responsabilă de vânzarea de energie electrică către Finlanda, RAO Nordic, şi-a anunţat vineri intenţia de a înceta livrările de la miezul nopţii, invocând restanţe de plată, în momentul în care Finlanda şi-a anunţat aderarea la NATO, scrie stiripesurse.ro

Exporturile din Rusia către Finlanda „sunt la zero în prezent, iar acest lucru se întâmplă de la miezul nopţii (21.00 GMT), aşa cum a fost anunţat”, a declarat Timo Kaukonen, manager de operaţiuni la Fingrid, operatorul reţelei, pentru AFP. 


Reţeaua este echilibrată datorită importurilor din Suedia, potrivit hărţii în timp real a Fingrid, care spunea vineri că s-ar putea descurca fără electricitate rusă „fără dificultate”. Finlanda a importat până acum aproximativ 10% din consumul total de energie electrică de la vecinul său. RAO Nordic, o subsidiară din Helsinki a companiei ruse InterRAO, a justificat vineri oprirea spunând că nu a primit nicio plată pentru energia electrică furnizată Finlandei din 6 mai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3635 secunde