Rusia amenință Occidentul, după anunțul privind livrarea de avioane F-16 Ucrainei

253
Rusia amenință Occidentul, după anunțul privind livrarea de avioane F-16 Ucrainei - ptc4mczoptq0mczoyxnoptqymgu2mtjk-1684600378.jpg

Articole de la același autor

Ţările occidentale se expun la “riscuri colosale” dacă furnizează Ucrainei avioane de luptă F-16, a declarat viceministrul rus de externe Aleksandr Gruşko, informează Reuters.


Gruşko a răspuns la o întrebare despre implicaţiile furnizării avioanelor, pe care Ucraina le cere de la ţările NATO. Angajamente de a livra avioanele încă nu au fost obţinute, dar preşedintele american Joe Biden le-a spus vineri liderilor G7 că Washingtonul sprijină programe comune ale aliaţilor de formare pentru piloţi ucraineni pe F-16, au declarat înalţi oficiali americani.


“Noi vedem că ţările occidentale încă aderă la scenariul escaladării. Aceasta implică riscuri colosale pentru ei înşişi. În orice caz, acest lucru va fi luat în considerare în toate planurile noastre şi avem toate mijloacele necesare pentru a atinge obiectivele pe care le-am stabilit”, a mai spus Grușko.


Statele Unite ale Americii susțin livrarea de avioane de luptă, inclusiv F-16, în Ucraina, le-a transmis președintele Joe Biden liderilor adunați la summitul G7 de la Hiroshima, adăugând că piloții ucraineni vor fi instruiți de specialiști americani.


Nu este încă clar dacă avioanele vor fi livrate de SUA sau autoritățile de la Washington le vor permite aliaților europeni care dețin astfel de aparate să le transfere în Ucraina. Decizia a fost salutată de președintele Volodimir Zelenski, care a spus că acest lucru “va ajuta enorm” forțele aeriene.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6962 secunde