Rusia, bombă cu ceas. Se fac pregătiri pentru invadarea Ucrainei

485
Rusia, bombă cu ceas. Se fac pregătiri pentru invadarea Ucrainei - tancucraina-1407232232.jpg

Articole recomandate

Numărul de militari comasați de Rusia în apropiere de granița ucraineană totalizează în prezent în jur de 33.000 de persoane, a declarat, luni seara, secretarul adjunct al Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Mihailo Koval, fost ministru al apărării, informează Interfax-Ukraina.

'În apropiere de granița cu Ucraina sunt comasați circa 33.000 de militari ruși, susținuți de până la 160 de tancuri', a spus oficialul ucrainean, invitat în cadrul emisiunii 'Libertatea de exprimare' la postul de televiziune ICTV.

Fostul ministru ucrainean al apărării nu a exclus ca pregătirea trupelor guvernamentale pentru luarea cu asalt a Donețkului, fie al separatiștilor proruși, să devină pretext pentru o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina.

'Toate măsurile care sunt în curs de desfășurare pe teritoriul adiacent la est de țara noastră arată că are loc o demonstrație de pregătire a forțelor militare ruse pentru efectuarea unor operațiuni active', a spus Mihailo Koval.


Rusia a început luni o serie de manevre fără precedent, cu participarea forțelor sale aeriene și antiaeriene în districtele militare Centru, Vest și Sud, dintre care o parte se vor desfășura la granița cu Ucraina, după cum a relatat Interfax.


Ministerul ucrainean de Externe a solicitat, din nou, luni seara, părții ruse să-și retragă trupele de la granița dintre cele două state și să pună capăt acțiunilor împotriva independenței Ucrainei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 27 Iulie 2014
Stire din Actual : O nouă tragedie aviatică!
Pagina a fost generata in 0.5875 secunde