Rusia vinde Chinei 48 de avioane de vânătoare

446
Rusia vinde Chinei 48 de avioane de vânătoare - avionrusia-1331044870.jpg
Rusia se află în curs de negocieri cu China pentru vânzarea a 48 de avioane de vânătoare de tip Suhoi printr-un contract în valoare de patru miliarde de dolari, dar Moscova solicită garanții ca avioanele să nu fie copiate, scrie cotidianul rus Kommersant. "Cele două părți au ajuns, practic, la un acord cu privire la canti-tatea de livrat. China s-a declarat pregătită să achiziționeze 48 de avioane de vânătoare de tip Su-35", a declarat o sursă din cadrul comple-xului militaro-industrial rus pentru Kommersant.

Acest contract între Rusia și China urmează să fie "cel mai important din ultimul deceniu" și să relanseze cooperarea între cele două țări, în contextul în care Beijingul s-a desprins de sub influența Moscovei în materie de armament încă din 2007, subliniază ziarul.

Totodată, Rusia insistă să introducă în contract clauze ce interzic Chinei să copieze aceste avioane cu scopul de a le vinde ulterior altor state, ceea ce Beijingul refuză.

Chinezii au copiat, deja, mai multe tipuri de avioane ruse, ca Su-27, Su-30 sau MiG-29, precizează publicația.

Într-un raport publicat în octombrie, Institutul Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm (Spiri) sublinia că China este "înainte de orice interesată să achiziționeze tehnologie cu scopul să își dezvolte propria industrie de armament", notând că industria chineză de armament este tot mai "capabilă să răspundă cererii interne și exporturilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6076 secunde