Rușii dau ultimatum apărătorilor uzinei Azot. Zelenski: "Este vital să rezistăm în Donbas"

131
Rușii dau ultimatum apărătorilor uzinei Azot. Zelenski:

Articole de la același autor

Rusia le-a dat ultimatum soldaților care rezistă în uzina chimică din Severodonețk. Le-a cerut să pună capăt „rezistenței absurde“ și să depună armele. Rușii au anunțat și un coridor umanitar de 12 ore, pentru evacuarea civililor refugiați în uzină.

Potrivit autorităților ucrainene, aproape 560 de oameni se ascund în subteranele fabricii, situație care amintește de Azovstal, care timp de săptămâni a fost ultimul bastion ucrainean din Mariupol. „Este vital să rezistăm în Donbas, pentru că rezultatul va determina cursul războiului”, a spus președintele Volodimir Zelenski în mesajul său din cursul nopții.
 

Volodimir Zelenski: „Pierderile, din păcate, sunt dureroase. Dar trebuie să rezistăm. Acesta este statul nostru. Este vital să rezistăm în Donbas. Cu cât inamicul suferă acolo mai multe pierderi, cu atât va avea mai puțină putere pentru a continua agresiunea. Prin urmare, direcția Donbas este cheia pentru a determina cine va domina în următoarele săptămâni.

Avem pierderi dureroase și în regiunea Harkov, unde armata rusă încearcă să-și consolideze poziția. Continuăm să punem presiune asupra ocupanților din sud. Scopul cheie este eliberarea Hersonului”.


Soldat ucrainean: „Situația este stabilă, strânsă: artilerie, bombardamente. Se pare că acest război nu va duce la nimic bun. Rusia a făcut o mare greșeală atacând Ucraina. Suntem o națiune puternică. Vom învinge”.


„De trei luni și jumătate rezistăm împotriva celei mai mari țări din lume, a doua armată a lumii, așa cum au spus niște tipi cu V și Z. Nu par să reușească. Cam iau bătaie, dar tot nu se retrag”, a afirmat un alt militar.

Potrivit soldaților ucraineni, se trage toată ziua. „Pot fi pauze de o oră sau două, dar se trage destul de mult. Artilerie, lansatoare de grenade. Aruncă cu tot ce au”.


„El (Vladimir Putin - n.r.) a venit aici în zadar, în primul rând. În al doilea rând, nu înțeleg de ce a făcut-o. Ce l-a deranjat? Are propria lui țară mare și bogată, doar să pună lucrurile în ordine și poate trăi liniștit. Este un dezastru în țara lui. Asta cred eu. Vom învinge oricum. Victoria va fi a noastră”, afirmă un apărător ucrainean.


NATO trebuie să se pregătească mai bine și să-și consolideze granița de est, a spus secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, la discuțiile informale de la Haga cu liderii a 7 țări membre: Olanda, Danemarca, Polonia, Letonia, România, Portugalia și Belgia.


Jens Stoltenberg a mai spus că țările occidentale ar trebui să trimită mai multe arme grele Ucrainei pentru a o ajuta să oprească avansul forțelor ruse. Kievul cere constant mai multe arme avansate pentru a face față invaziei. Miercuri, la Bruxelles va avea loc o reuniune cu secretarul american al Apărării, la care va fi discutată o posibilă accelerare a acestor livrări.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4057 secunde