Îngrijorați că și-ar putea pierde locurile de muncă,

Salariații francezi au participat ieri la o grevă de amploare

231

Articole recomandate

Speriați de criza economică, neliniștiți că și-ar putea pierde locurile de muncă, salariații francezi au fost chemați ieri la o grevă de amploare, cea mai importantă mișcare de protest de după ajungerea la putere a președintelui Nicolas Sarkozy, din mai 2007, informează AFP.
Zeci de chemări la grevă în sectoarele publice și private, dar și manifestări în marile orașe franceze au avut loc ieri. Rareori unite, sindicatele s-au întâlnit de această dată pentru a "suna" mobilizarea în favoarea locurilor de muncă, a salariilor și a serviciilor publice. De asemenea, sindicaliștii vor refuza ca salariații să fie "primele victime ale crizei".
Aproape trei sferturi dintre francezi au susținut sau au simpatizat cu această mișcare, ce este considerată justificată.
Bernard Thibault, secretarul general de la CGT, prima organizație sindicală din Franța, promisese marți o "mobilizare impresionantă, fără îndoială dincolo de ceea ce s-a făcut în anii anteriori".
"Salariații au sentimentul că plătesc pentru locurile lor de muncă, pentru salarii, pentru drepturi sociale, unei crize față de care nu au nicio responsabilitate", a afirmat la rândul său Francois Chereque, lider al sindicatului CFDT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5772 secunde