Șapte morți, după ce un marfar plin cu propan a deraiat în Bulgaria

144
Șapte morți, după ce un marfar plin cu propan a deraiat în Bulgaria - saptemorti-1481457395.jpg

Articole recomandate

Șapte persoane au murit, iar alte 29 au fost spitalizate cu răni grave, după ce un marfar cu 23 de vagoane a deraiat, iar apoi a explodat, în nord-estul Bulgariei, informează Novinite.

Marfarul transporta rezervoare de propan-butan în satul Hitrino din provincia Shumen, în estul țării. Cisternele implicate în accidentul de tren din Bulgaria sunt deținute de o companie românească, a anunțat proprietarul firmei care a operat transportul, citat de Sofia News Agency, transmite news.ro. Novinite nu precizează despre ce companie este vorba.

"Au fost verificate, erau sigure 100%", a precizat patronul companiei Bulmarket, o firmă privată care are licență pentru transportul de marfă, ce opera garnitura cu destinația Rusia.

Acesta a declarat că nu știe ce a provocat accidentul.

20 dintre vagoanele trenului conțineau propan, celelalte trei GPL. Garnitura, operată de compania privată Bulmrket, se îndrepta spre Ruse. Guvernul bulgar va declara azi zi de doliu național, relatează Sofia News Agency.

Guvernul bulgar a activat Planul Național pentru Situații de Urgență, sub coordonarea vicepremierilor Rumiana Bacivarova și Tomislav Doncev, ministrului Transporturilor Ivailo Moskovski, ministrului Sănătății Petar Moskov și șeful Pompierilor Nikolai Nikolov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4207 secunde