Sârbii au predat într-o săptămână un arsenal demn de Ucraina: Mii de arme, grenade și lansatoare de rachete

281
Sârbii au predat într-o săptămână un arsenal demn de Ucraina: Mii de arme, grenade și lansatoare de rachete - serbia-1684168381.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile din Serbia au prezentat duminică arsenalul impresionant pe care cetățenii l-au predat în doar o săptămână după asasinatele care au însângerat țara vecină.


Guvernul de la Belgrad a acordat un termen de o lună fără consecințe penale pentru cei care predau armele neînregistrate, după cele două atacuri în masă de la începutul lunii mai, soldate cu 17 morți, multe dintre victime fiind copii.


Președintele Aleksandar Vucic, al cărui guvern populist este supus presiunii opiniei publice după atacurile dintr-o școală din Belgrad și din două sate, a făcut duminică o vizită, alături de oficiali din conducerea poliției, în orașul Smederevo, situat la 50 de kilometri sud de Belgrad, pentru a vedea arsenalul strâns de autorități în prima lună de amnistie.


De la începerea acțiunii, pe 8 mai, s-au strâns aproximativ 13.500 de arme. Imaginile de la fața locului arată stocuri masive de puști, arme automate și pistoale, precum și cutii din lemn pline cu grenade de mână, toate strânse într-un depozit, relatează NPR.


Vucic a spus că aproximativ jumătate din armele colectate erau deținute ilegal, iar cealaltă jumătate erau înregistrate și aparțineau unor cetățeni care au decis să le predea. Arsenalul va fi preluat de armata sârbă și de fabricile de muniție.


Cei care nu predau armele deținute ilegal în termenul de amnistie riscă pedepse cu închisoare de până la 15 ani, au anunțat autoritățile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0194 secunde