Sarkozy va recomanda liderilor israelieni încetarea violențelor din Gaza

122
Președintele francez Nicolas Sarkozy a declarat, luni, la Ramallah, că le va spune liderilor israelieni că "violențele trebuie să înceteze", relatează AFP.
"Îi voi spune președintelui Shimon Peres, ca și premierului Ehud Olmert, cu toată sinceritatea, că violențele trebuie să înceteze", a declarat Sarkozy alături de președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas. Sarkozy s-a întâlnit cu liderii israelieni luni seară, la Ierusalim. Potrivit lui Sarkozy, UE acționează pentru a susține eforturile de încetare a violențelor. 
Nicolas Sarkozy a început luni un turneu de două zile în Orientul Mijlociu. Uniunea Europeană și-a trimis emisarii la Cairo pentru a media un eventual acord de încetare a focului.
Sarkozy a vizitat luni Egiptul, Cisiordania și Israelul, iar ieri a mers în Siria și Liban. Liderul din Hexagon consideră că organizația militantă Hamas, care poartă responsabilitatea pentru suferințele palestinienilor din Gaza, nu este un partener de dialog. El a cerut totuși Israelului să pună capăt ofensivei și să permită pătrunderea ajutorului umanitar în Fâșia Gaza. Hamas a anunțat trimiterea unei delegații la Cairo ca răspuns la invitația autorităților egiptene în vederea unor discuții pe marginea unui eventual acord de încetare a focului. Autoritățile israeliene consideră acest gest drept o tentativă a conducerii Hamas de a depăși criza pe care au declanșat-o prin lansarea atacurilor cu rachete asupra teritoriului statului evreu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4913 secunde