Scandal cu acte false la Primăria Năvodari

1873

Articole de la același autor

Scandalul consilierilor locali din Năvodari continuă pe fondul unor acțiuni din ce în ce mai înverșunate, ajungându-se până acolo unde o serie de proiecte aflate
în convocatorul de zi nu mai pot fi adoptate din cauza numeroaselor intrigi iscate între taberele politice rivale.

Punctul culminant a fost părăsirea ședinței de consiliu local de către social-democrați. Mai mult decât atât, unii dintre consilierii locali au fost acționați în instanță de către Andrei Cosmin și Florin Chelaru, consilieri PSD.
Nicolae Matei, consilier local PSD a acuzat, în contextul ședinței de Consiliu Local de ieri după-amiază, faptul că primarul Calapod împiedică activitatea CL prin susținerea în funcție a nu mai puțin de șase consilieri care ar fi fost decăzuți din funcție din cauza migrării de la PNL la PLD și, respectiv, de la PSD la PD. "Acuz abuzurile lui Calapod și ale secretarului de ședință! Conducerea actuală se face vinovată de vânzări de terenuri și de ilegalități și de aceea le este frică. Acuz jaful de la primăria Năvodari", a strigat Nicolae Matei. De remarcat este faptul că declarațiile au fost făcute după ce acesta, împreună cu alți șase consilieri locali, a părăsit ședința de ieri, pe fondul unor acuze violente aduse administrației locale actuale. Matei a ținut să aducă la cunoștință celor prezenți existența unui certificat constatator semnat de Curtea de Apel Constanța prin care "Consiliul Local Năvodari este obligat să semneze încetarea de drept a mandatului funcției de consilieri locali a celor suspendați". Asta, în condițiile în care, la Prefectura Constanța, a fost trimis proiectul de hotărâre de suspendare din funcție a consilierilor fără ca acesta să fi fost consemnat de CL Năvodari și de comisia de specialitate.
Prezent în cadrul ședinței de ieri după amiază, secretarul ședinței de consiliu local din data de 31 octombrie, Diana Pătru, a declarat: "Actul emis de Curtea de Apel Constanța nu obligă, ci constată. Și, înainte de toate, nu mai vreau să fiu amenințată de Matei, nu îmi este frică!"
Pe holul primăriei din Năvodari - locul unde a fost susținută ședința de ieri, deși locația inițial anunțată a fost Casa Căsătoriilor - așteptau, în gălăgia infernală, oameni cu dosare în mână, susținători ai edilului Calapod, amânați de luni de zile în rezolvarea problemelor pe care le ridicau. După amânări repetate, în cadrul ședinței ar fi trebuit să fie adoptate și câteva proiecte ale unor persoane care solicitau cu insistență și disperare o soluție. În ciuda faptului că, ieri, a fost ales un președinte de ședință în persoana lui Marian Ilinca, au existat și proiecte de hotărâri care nu au putut fi adoptate din cauza faptului că nu întruneau cvorumul conform legii, adică două treimi din numărul necesar de voturi din partea consilierilor locali. Scandalul provocat de consilierii care au părăsit ședința a condus la imposibilitatea aprobării unor proiecte. Curios cum tocmai social democrații și liberalii, cei care s-au ridicat de masa negocierilor cu scandalul în mână, reclamă blocarea activității Con-siliului Local Năvodari de către primarul Calapod.

Calapod îi amenință pe consilierii liberali și funcționarii Prefecturii cu plângeri penale
Prefectura Constanța a dat aviz de legalitate pe o hotărâre care nu a fost aprobată de Consiliul Local Năvodari. Primarul Tudorel Calapod a reacționat vehement, mai ales că punerea în aplicare a respectivei hotărâri ar fi schimbat raportul de forțe în Consiliul Local, în defavoarea edilului.
La ultima ședință de CL, consilierii locali liberali au venit cu un proiect de hotărâre pe ordinea suplimentară care prevedea încetarea mandatului a trei consilieri locali pe motiv că aceștia ar fi migrat de la PNL la PLD.
Calapod susține că proiectul de hotărâre respectiv nu avea avizul comisiei de specialitate, iar votul nu a fost secret, după cum prevede legea, așa că ea nu a fost validată. Cu toate acestea, hotărârea a ajuns pe masa prefectului pentru a primi avizul de legalitate, având număr de înregistrare 193/31.10.2007. Primarul spune că nu își explică cum au putut funcționarii prefecturii să ajungă în posesia hotărârii, în registrul de evidență al Primăriei Năvodari neexistând înregistrat cu acest număr niciun document.
Drept urmare, Tudorel Calapod i-a trimis o scrisoare prefectului Dănuț Culețu prin care îi cere să sesizeze organele în drept pentru a cerceta cine a dat numărul de înregistrare 193/31.10.2007 unei hotărâri a CL Năvodari care nu a fost adoptată și nu figurează în evidențele primăriei. De asemenea, edilul șef îl informează pe Culețu că respectiva hotărâre nu este contrasemnată de secretarul orașului Năvodari deoarece ea nu a fost niciodată adoptată.
În final, Tudorel Calapod anunță că va formula plângeri penale împotriva inițiatorilor proiectului, dar și a funcționarilor din Prefectura Constanța care au înregistrat adresa fără să verifice veridicitatea ei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9241 secunde