Scheletul unui copil care ar putea fi cel dispărut la Viroaga, descoperit pe o solă de grâu

271
Scheletul unui copil a fost descoperit, sâmbătă, la câțiva kilometri de localitatea constănțeană Viroaga, iar polițiștii au bănuiala că ar putea fi vorba de minorul de trei ani dat dispărut în zonă în luna mai.

În cursul zilei de sâmbătă, un bărbat de 48 de ani din Negru Vodă a sesizat polițiștii din Cerchezu că, în timp ce efectua lucrări agricole pe o solă de grâu de pe raza localității Măgura, a găsit mai multe articole de îmbrăcăminte care s-au dovedit a fi asemănătoare celor care aparțineau minorului Alis Sezer, dispărut la data de 17 mai, în apropierea satului Viroaga.
Bărbatul a mai spus că s-a dat jos de pe combină și a găsit și fragmente de oase umane.
Adjunctul IPJ Constanța, comisarul șef Adrian Rapotan, a declarat că la fața locului s-au deplasat criminaliștii împreună cu un medic legist și au prelevat probe pentru a se stabili dacă este vorba de trupul copilului dispărut.
Potrivit anchetatorilor deplasați la fața locului, atât oasele cât și hăinuțele au fost găsite la aproximativ trei kilometri de locul de unde dispăruse micuțul în urmă cu câteva luni.
La prima vedere, medicul legist a spus că oasele umane aparțin unui copil de doi-trei ani. Specialiștii susțin că este posibil ca ele să fie ale băiețelului dispărut în luna mai și să fi ajuns în acest stadiu din cauza căldurii care a descompus rapid corpul copilului. De asemenea, se ia în calcul varianta ca micuțul să fi fost atacat și devorat de șacalii care dau raită prin zonă.
Încă de la dispariția sa, anchetatorii arătaseră că exista posibilitatea ca minorul să fi fost atacat de animalele sălbatice care trăiesc în zonă, iar ipoteza este încă luată în considerare. Dispariția copilului a fost semnalată, în seara zilei de 17 mai, la poliția din comuna Cerchezu. Alis Rufan, de 23 de ani, le-a spus polițiștilor că, în timp ce  muncea cu familia sa pe o solă cultivată, aflată la aproximativ trei kilometri de satul Viroaga, l-a lăsat dormind la capătul rândului pe fiul său Alis Sezer, de trei ani.
Când a revenit în zonă, nu l-a mai găsit pe copil și a cerut ajutorul poliției. La fața locului, părinții au mai găsit doar unul dintre pantofii copilului.

Căutările polițiștilor nu au dat rezultate
Descoperirea oaselor umane care ar putea aparține copilului dispărut ridică mari semne de întrebare cu privire la operațiunea de căutare efectuată de către oamenii legii la timpul respectiv, mai ales față de cea cu câinii de urmă. De aici se nasc două ipoteze: ori câinii nu sunt performanți în astfel de operațiuni, ori nu s-a căutat deloc în porțiunea unde a fost descoperit acum, loc aflat la numai trei kilometri de unde fusese lăsat copilul.
Și asta pentru că, imediat după ce tatăl minorului a anunțat dispariția copilului său, el a fost căutat de forțe impresionante.
Echipe de la Poliție, Poliția de Fron-tieră, Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța și Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Constanța și voluntari din localitate au început căutările.
Timp de câteva zile, zeci de forțe de ordine au scotocit împrejurimile cu câini specializați în urmărire, după cum afirmau la timpul respectiv oamenii legii, și agenți de la firme specializate în astfel de operațiuni. Toate centrele medicale din zonă au fost verificate și toate stânele de oi, dar fără niciun rezultat. Zeci de persoane au fost audiate, însă nimeni nu a putut da indicii pentru găsirea micuțului. Un avion de mici dimensiuni de la aerodromul Tuzla a survolat zona, iar un elicopter de la MIRA a încercat să dea de urma copilului, însă fără niciun rezultat la acea vreme.
La închiderea ediției, părinții copilului dispărut nu fuseseră găsiți acasă de polițiști pentru a putea spune dacă hăinuțele găsite aparțin sau nu băiețelului lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0429 secunde