Mircea Banias:

"Se sperăm că-l voi «opera» eu pe doctorul Pătruț"

950
r Liderul PD-L Constanța speră să-l "vindece" pe contracandidatul său, doctorul Mircea Pătruț, devansându-l în lupta pentru colegiul 4 la Senat
r Tudorel Calapod s-a retras din cursa alegerilor parlamentare, în timp ce Constantin Chirilă este "new entry" marcă PD-L

Democrat-liberalii constănțeni au susținut vineri seară, în paralel cu lansarea candidaților pesediști la alegerile parlamentare, un Birou Permanent Județean. Evenimentul a avut loc la Cernavodă, acolo unde, alături de membrii BPJ ai PD-L Constanța au participat și lideri ai organizațiilor locale din zonă, dar și o parte dintre aspiranții la un fotoliu de demnitar.
Printre subiectele discutate se numără, înainte de toate, retragerea lui Tudorel Calapod de pe lista de candidați a pedeliștilor tomitani, locul său fiind luat de Ionel Manafu. Reamintim că Tudorel Calapod își anunțase intenția de candidatură pe colegiul cu numărul 1 la Camera Depu-taților, colegiu pe care va candida acum Ionel Manafu. Prin urmare, locul lui Manafu, și el candidat la parlamentare pe colegiul 3, tot la Camera Deputaților, a fost luat de Constantin Chirilă. De menționat este că, potrivit președintelui interimar al PD-L Constanța, Mircea Banias, Calapod și-a motivat gestul prin faptul că "se consideră ca fiind mai util năvodărenilor din postura de consilier local decât din aceea ce parlamentar". Cu excepția retragerii lui Calapod și a "new entry"-ului lui Chirilă, lista PD-L Constanța rămâne însă neschimbată.
Tot în cadrul BPJ- ului organizat vineri seara la Cernavodă, candidata PD-L pe colegiul cu numărul 8, și anume Paloma Petrescu, și-a exprimat, conform explicațiilor lui Banias, "convingerea că va câștiga mandatul de deputat pe colegiul pe care se luptă". La ședința BPJ au luat parte și alți aspiranți PD-L la un fotoliu în Parlamentul României, precum Gheorghiță Corbu (candidat pe colegiul 4 la Camera Deputaților), Gigi Chiru (colegiul 6, Camera Deputaților), deputatul Mircea Iustian (colegiul 9, Camera Deputaților) și senatorul Dorel Onaca (colegiul 2, Senat).
Probabil că cea mai interesantă reacție vizavi de contracandidatul său din rândul social-democraților constănțeni a fost chiar cea a lui Banias, liderul PD-L Constanța declarând, plin de umor: "Să sperăm că-l voi opera eu pe doctorul Pătruț". Pesedișii au anunțat aseară candidatura doctorului Mircea Pătruț la alegerile parlamentare din această toamnă, surse din PSD afirmând că partidul l-ar dori pe medic drept candidat pe colegiul cu numărul 4 la Senat, același, deci, pentru care se luptă și Banias.

Noul BPJ al Organizației de Femei PD-L Constanța a fost validat
Tot la ședința de vineri, de la Cernavodă, membrii BPJ au validat, conform declarațiilor președintelui Mircea Banias, propunerile pentru un nou Birou Permanent Județean al Organizației de Femei.
"Președinta Organizației Județene de Femei a PD-L Constanța, Elena Buhaiev, a înaintat propunerile, acestea din urmă fiind validate de BPJ".

PD-L Constanța, în "cruciada" pentru parlamentul unicameral
Nu în ultimul rând, liderul democrat-liberalilor constănțeni a ținut să precizeze și că "președinții organizațiilor locale ale PD-L se vor mobiliza în vederea strângerii de semnături pentru revizuirea Constituției, astfel încât să existe un Parlament unicameral și un număr mai mic de parlamentari". "În ceea ce privește județul Constanța ar fi nevoie de 80.000 de semnături, lucru pe care nu-l consider prea dificil dacă avem în vedere populația din județ, de aproximativ 700.000 de locuitori", a subliniat Banias. El a menționat însă că "nu există, deocamdată, un termen limită pentru strângerea acestor semnături, dar că, în orice caz, sistemul Parlamentului unicameral va intra în vigoare, în cazul modificării Constituției, abia din 2012".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7177 secunde