Concurs Secretul tinereții veșnice - apa ușoară

439

Articole recomandate

Un grup de cercetători unguri susține că apa ușoară sau sărăcită în deuteriu este secretul tinereții prelungite. Această apă a fost descoperită în apa de ghețari – care este deja evaporată și apoi căzută înapoi pe pământ. În funcție de prezența izotopului hidro-genului, numit deuteriu-diatomic, poate fi apă grea, în care se găsește o cantitate semnificativă din izotop, sau sărăcită, care are o cantitate redusă.
Studiul a început în urmă cu un deceniu, când un savant ungur a observat că apa sărăcită în deuteriu, obținută în laborator, influențează metabolismul și încetinește procesul de diviziune celulară. În consecință, organismul îmbătrânește mai lent, iar tumorile se dezvoltă mai greu. Formula a fost folosită în Ungaria, la bolnavii de cancer, care consumau apă sărăcită în locul celei potabile. În timp s-a ajuns la concluzia că un consum regulat de apă ușoară are efecte benefice și asupra creierului, îmbunătățind capacitatea de memorare, dar și asupra somnului, prin alungarea stărilor de anxietate. Apa sărăcită în deuteriu poate fi folosită și ca tratament adjuvant în diabet, afecțiuni dermatologice sau în hiper-colesterolemie.
În țara noastră, apa ușoară este produsă la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Teh-nologii Criogenice din Râmnicu Vâlcea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3636 secunde