Şeful diplomaţiei franceze salută „întoarcerea Poloniei în Europa”

201
Şeful diplomaţiei franceze salută „întoarcerea Poloniei în Europa” - 1-1705396294.jpg

Articole de la același autor

Şeful diplomaţiei franceze, Stephane Sejourne, aflat în vizită la Varşovia, a salutat „întoarcerea Poloniei în Europa” şi relansarea cooperării tripartite cu Germania asupra marilor probleme europene, scrie agenţia AFP.

„Polonia este din nou în Europa şi, odată cu aceasta, există şi speranţa de a avansa rapid în reformele europene esenţiale pentru concetăţenii noştri”, a declarat noul ministru francez de externe.

Polonia este condusă, de la victoria electorală din octombrie, de o coaliţie pro-europeană al cărei premier este fostul şef al Consiliului European Donald Tusk.

„Triunghiul Weimar - Paris, Berlin, Varşovia - revine la viaţă şi cred că este un lucru bun”, a continuat el în cursul unui briefing de presă comun cu omologul său polonez, Radoslaw Sikorski.

Demnitarul polonez a subliniat că această cooperare tripartită este o „platformă foarte importantă pentru viitorul continentului nostru”.

Sejourne a insistat asupra importanţei cooperării în probleme de apărare, protecţia statului de drept, tranziţia energetică, cooperarea nucleară şi problemele migraţiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.566 secunde