Serghei Lavrov compară extinderea NATO cu politicile lui Hitler din Europa de Est

227
Serghei Lavrov compară extinderea NATO cu politicile lui Hitler din Europa de Est - 1-1684996330.jpg
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a comparat extinderea NATO către Est cu dorinţa lui Adolf Hitler de a ocupa noi teritorii în estul Europei, a consemnat agenţia EFE.

„În esenţă, expansiunea nesăbuită a NATO reflectă aceleaşi intenţii care au stat la baza politicii lui Hitler «Drang nach Osten» («Marşul spre Est»)”, a declarat Lavrov în cadrul celei de-a 11-a reuniuni internaţionale a înalţilor oficiali din sfera securităţii, organizată de Consiliul de Securitate rus.

Lavrov a susţinut că Statele Unite au distrus în mod deliberat arhitectura de securitate europeană, acordând „o atenţie specială creării de ameninţări inacceptabile pentru Rusia”.

„Este suficient să menţionăm retragerea Statelor Unite din Tratatul privind rachetele balistice, în urmă cu mai bine de 20 de ani, din Tratatul privind forţele nucleare cu rază intermediară, din tratatul Cer deschis”, a spus şeful diplomaţiei ruse în discursul său, transmis pe postul public de televiziune Rossia 24.

Lavrov a acuzat, de asemenea, SUA şi aliaţii lor că au transformat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) „într-o structură marginală” în domeniul securităţii europene şi că au intrat „de mult timp pe un făgaş de provocare prin extinderea NATO spre Est”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3888 secunde