Concurs Sindicaliștii din învățământ promit noi proteste

310

Articole recomandate

Sindicaliștii din învățământ vor ieși în stradă și anul viitor, dacă nu vor primi salarii mărite, așa cum a votat Parlamentul și cum au promis, de altfel, politicienii, în campania electorală. Declarația a fost făcută de președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Aurel Cornea, după ce, sâmbătă, ministrul desemnat al Educației, Ecaterina Andronescu, a negat faptul că salariile profesorilor vor fi majorate cu 50%: "Este o lege de care nu vreau să mă dezic, dar precizez că salarizarea profesorilor din învățământul preuniversitar nu mai e de 50%, pentru că au fost făcute deja niște măriri, e de 37% în prezent". Sindicaliștii din învățământ i-au cerut premierului desemnat Emil Boc să facă publică, în mod transparent, situația în care se află bugetul țării, după predarea gestiunii de către Guvernul Tăriceanu. Revendicările lor nu se opresc, însă, aici.
"Am trecut la darea în judecată a Guvernului României, inclusiv cu colegii de la Spiru Haret, ne-am adresat și Parlamentului European și consider că legea ar trebui aplicată de la 1 ianuarie. Dacă guvernul nu se va ține de cuvânt există riscul ca și anul acesta școlar să fie bulversat de mișcări ale profesorilor", a spus Aurel Cornea.
Și ministrul desemnat al Muncii, Marian Sârbu, promite creșterea salariului minim cu 60% până în 2012, dar nu știe dacă poate mări indemnizațiile pentru creșterea copiilor de la 1 ianuarie. Sârbu dă însă asigurări că va încerca să respecte ce a promis în campania elec-
torală.
"În maxim 5,6 zile, dacă vom fi aprobați, vom lua principalele măsuri de natură socială care vor fi finanțate în cadrul programului prezentat pe 15 ianuarie în Parlament", a afirmat Marian Sârbu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6449 secunde