Concurs Situația din Japonia, tot mai gravă

498
Situația din Japonia, tot mai gravă - 19d26f1f725a19c452b3fb55f3484a0c.jpg

Articole recomandate

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez a declarat că situația este foarte gravă și sunt depuse cele mai mari eforturi pentru a evita ca barele de combustibil să se încălzească și să se usuce.
Substanțele radioactive se răs-pândesc în jurul centralei nucleare Fukushima. După descoperirea plutoniului din sol, autoritățile au găsit la câțiva metri de țărmul mării apă intens radioactivă scursă din reactoare. Cel mai nou bilanț al victimelor numără 28.000 de morți și dispăruți.
Noi imagini de pe 11 martie au fost date publicității. Un cameraman amator a surprins momentul în care devastatorul tsunami a lovit portul Kesennuma și a spulberat în câteva minute tot ce i-a ieșit în cale. Peste jumătate de milion de oameni tră-iesc și acum în refugii supra-aglo-merate. Potrivit Kyodo News, rămă-șițele a 4.000 de victime din prefec-turile Fukushima și Miyagi nu pot fi încă identificate de către autorități.
La Fukushima se înregistrează cantități mari de radiații în apa din turbinele reactoarelor 1, 2 și 3. În cazul reactorului 2, nivelul radiațiilor a depășit de o mie de ori doza permisă prin lege, iar apa iradiată s-a scurs în afara reactorului.
Potrivit Agenției de Protecție a Mediului din Statele Unite, radiațiile înregistrate în apă pot provoca celor expuși hemoragii spontane.
Reprezentanții companiei Tokyo Eletric susțin că plutoniul din sol nu prezintă un risc pentru populație.
Premierul japonez Naoto Kan a declarat că guvernul său este în stare de alertă maximă în ceea ce privește centrala nucleară de la Fukushima, după ce  a fost detec-tat în sol plutoniu și apă puternic radioactivă s-a scurs de la un reactor.
La rândul lor, autoritățile din China, Coreea de Sud și Statele Unite au detectat urme de materiale radioactive în aer.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Martie 2011
Stire din Actual : Imagini șocante
Pagina a fost generata in 2.8131 secunde