Stăpânul absolut al Kremlinului! Vladimir Putin, reales în alegerile prezidenţiale

663
Stăpânul absolut al Kremlinului! Vladimir Putin, reales în alegerile prezidenţiale - 1-1710746304.jpg

Articole de la același autor

Vladimir Putin, reales pentru încă şase ani la Kremlin potrivit rezultatelor parţiale ale alegerilor prezidenţiale fără opoziţie, a prezentat portretul unei Rusii consolidate de victoria sa şi care nu se va lăsa intimidată de adversarii săi, transmite agenţia AFP.

Stăpânul Kremlinului, aflat la putere de aproape un sfert de secol, a întrunit peste 87% din voturi după numărarea a 98% din buletinele de vot, potrivit agenţiei oficiale ruse Ria Novosti care citează comisia electorală. Acesta este cel mai bun rezultat al său, la încheierea unui scrutin din care a fost exclusă opoziţia.

Adresându-se ruşilor într-un discurs rostit duminică noaptea, Vladimir Putin le-a mulţumit celor care au mers la vot şi care au contribuit la crearea condiţiilor pentru consolidarea politicii interne, la doi ani de la declanşarea asaltului asupra Ucrainei şi adoptarea unor sancţiuni fără precedent de către Occident.

Acest scrutin care s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, de vineri până duminică, a fost marcat de bombardamente ucrainene şi incursiuni ale unor luptători înarmaţi care susţin că sunt ruşi pro-ucraineni în regiuni de graniţa cu Rusia, precum şi de acţiuni de protest în secţiile de votare de vot.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Putin este un om „beat de putere, care vrea să conducă pentru totdeauna”, iar ministrul de externe britanic David Cameron a deplâns lipsa unor alegeri libere şi corecte în Rusia. Statele Unite au criticat desfăşurarea scrutinului în teritoriile ucrainene ocupate de Moscova.

Putin, care va putea candida din nou după acest nou mandat pentru a rămâne potenţial la putere până în 2036, i-a salutat în discursul său pe soldaţii care luptă în Ucraina şi care „îşi riscă viaţa pentru a proteja teritoriile istorice ale Rusiei”.

El a declarat că trupele sale au un avantaj împotriva forţelor Kievului pe frontul din Ucraina, promiţând încă o dată că obiectivele Moscovei vor fi atinse.

„În ansamblu, iniţiativa aparţine în întregime forţelor armate ruse şi, în unele regiuni, oamenii noştri sunt pe cale să distrugă inamicul”, a spus Putin în discursul televizat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4113 secunde