Statele Unite recunosc noua Coaliție a opoziției siriene

178
Statele Unite recunosc  noua Coaliție  a opoziției siriene - siria-1355355068.jpg
Președintele Barack Obama a anunțat că Statele Unite recunosc la rândul lor noua Coaliție a opoziției siriene ca reprezentant legitim al sirienilor, informează AFP. 


"Am decis că această Coaliție a opoziției siriene adună acum suficiente grupuri, reflectă și reprezintă suficient populația siriană, astfel încât să o considerăm reprezentant legitim al sirienilor", a declarat Obama, într-un interviu la canalul american de televiziune ABC.

Franța a fost, luna trecută, prima țară occidentală ce a recunoscut oficial Coaliția, care include de o lună mai multe grupuri de opoziție față de regimul președintelui Bashar al-Assad, ca singurul repre-zentant legitim al sirienilor. Guvernul britanic, Turcia și Consiliul de Cooperare al Golfului au urmat-o.

În pofida recunoașterii Coaliției, Statele Unite nu au intenția să-i furnizeze arme, au mai indicat responsabili ai administrației Obama. Pentru moment, Washingtonul îi oferă asistență umanitară de 200 milioane de dolari și furnizează un ajutor non-letal rebelilor, excluzând oficial orice livrare de arme. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8524 secunde