Statul grec mai are bani pentru a funcționa până luna viitoare

729
Statul grec mai are bani pentru a funcționa până luna viitoare - grecia888118002-1315846259.jpg

Afirmația a fost făcută, astăzi, de secretarul de stat din Ministerul de Finanțe, Filippos Sachinidis, care a subliniat astfel necesitatea ca Grecia să primească următoarea tranșă a ajutorului financiar extern de la UE și FMI.
Declarația lui Sachinidis confirmă informații furnizate, anterior, pe surse de oficiali eleni, potrivit cărora statul ar mai avea bani doar pentru câteva săptămâni.
"Avem spațiu de manevră în octombrie. Încercăm să ne asigurăm că statul poate continua să opereze fără probleme", a răspuns oficialul în legătură cu plata pensiilor și a salariilor.
Creditorii internaționali ai Greciei au avertizat săptămâna trecută că ar putea bloca eliberarea celei de-a șasea tranșe, în valoare de opt miliarde de euro, a programului de ajutor finaciar de 110 miliarde de euro, din cauza derapajelor fiscale repetate.
Guvernul elen a anunțat introducerea unei noi taxe pe proprietăți imobiliare, pentru a se asigura că va respecta țintele bugetare și va obține tranșa de la FMI și UE, informează Mediafax.ro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Un nou val de proteste în Grecia!
Pagina a fost generata in 0.5214 secunde