Studenți de la "Ovidius", cercetați pentru trafic cu droguri

673
Patru tineri de la Universitatea "Ovidius" din Constanța, un român și trei indieni, au fost prinși de ofițerii de la Crimă Organizată având în camera căminului studențesc unde locuiau mai multe droguri.
Potrivit anchetatorilor, ei dețineau, în total, 63 de timbre LSD, considerate unele dintre cele mai puternice stupefiante.
Un astfel de drog era comercializat pe piața neagră cu 15 lei.
Tinerii, care sunt studenți la Medicină, și-au recunoscut faptele și au spus că au adus stupefiantele din Belgia.
Șeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Constanța (BCCOA), subcomisar Aurelian Pavel, a declarat, ieri, că tinerii au fost depistați în urma unui flagrant organizat în Constanța.
El a spus că, în zona Autogării Nord, polițiștii l-au depistat pe Andrei Dragoș Omeniuc, de 20 de ani, care avea asupra lui 12 timbre cu inscripția LSD pe care urma să le trimită printr-un colet la Tulcea.
Polițiștii au probat că tânărul făcea parte dintr-o rețea de traficanți de droguri din mediul studențesc și s-ar fi ocupat cu aprovizionarea pieței din Tulcea.
În baza unei autorizații emise de Tribunalul Tulcea, ofițerii de la Crimă Organizată au desfășurat trei percheziții în Căminul Studențesc din Faleză Nord, unde au mai depistat trei studenți implicați în această afacere.
Este vorba despre Iusuf Hussein Ahmed, de 22 de ani, din Somalia, student la Facultatea de Științe Economice, Trikna Gautam Chopra, de 22 de ani, și Kavi Chopra, de 22 de ani, ambii studenți la Medicină, cetățeni americani de origine indiană.
În camera lor, anchetatorii au descoperit 51 de timbre LSD cu logo-ul "măști" și patru grame de canabis.
În  urma unei alte percheziții în camera de hotel în care era cazat Andrei Dragoș Omeniuc au mai fost găsite opt comprimate de "Xanax". Subcomisar Aurelian Pavel precizează că pe numele lor a fost întocmit dosar penal pentru trafic de droguri de mare risc și riscă pedepse cu închisoarea de la doi la 20 de ani.
Deși tinerii au fost prezentați instanței de judecată din Tulcea, magistrații de la Tribunal au respins propunerea de arestare preventivă a acestora.
În replică, procurorii au formulat recurs care se va soluționa la Curtea de Apel Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6305 secunde