Studenții reclamă sărăcia fondului de carte din biblioteci a universității

778
La sfârșitul săptămânii trecute, studenții de la Facultatea de Litere din cadrul Universității "Ovidius" și-au desemnat reprezentanții în consiliul profesoral, urmând ca, în zilele următoare, să fie ales un singur reprezentant în Senat. Totodată, ei au ridicat și câteva probleme mai vechi care îi nemulțumesc și pe colegii de la celelalte facultăți.

Întrunirea, la care au fost prezenți studenți de la fiecare specializare, decanul Facultății de Litere, Adina Ciugureanu, și conf. dr. Florica Hrubaru, a debutat cu nemulțumirea tinerilor referitoare la numărul de reprezentanți în consiliu. Facultatea poate fi reprezentată de cinci studenți, în timp ce specializările sunt în număr de șase, dar s-a stabilit, de comun acord, ca secția de Studii Americane și de Engleză să fie reprezentate de o singură persoană.
Pentru început, li s-a precizat studenților că, în calitate de reprezentanți au doar anumite drepturi de vot, ei neputând să intervină în chestiuni profesorale, cum ar fi angajarea unui cadru didactic.

Lipsa de comunicare îngreunează soluționarea problemelor
Înainte de a-și desemna reprezentanții, studenții din anii terminali au explicat rolul și obligațiile reprezentanților, specificând că aceștia vor avea un cuvânt de spus în fața profesorilor, însă nu pot rezolva problemele individuale ale colegilor lor, mai ales dacă aceștia nu anunță ce nemulțumiri au și nu comunică între ei. Astfel, pentru a facilita comunicarea și mediatizarea unor subiecte de interes general, studenții au propus înființarea unui site și a unui forum on-line, atât la nivel de facultate, cât și la nivel de specializări și ani. Ideea a fost susținută de toți participanții la întâlnire, dar nu s-a stabilit nimic concret. "Este mai ușor să afle toți studenții care sunt evenimentele importante, să afle când se organizează întâlniri, și, de asemenea, să își poată exprima opiniile și nemulțumirile liber", a spus Mihaela Frățilă, unul dintre reprezentanții studenților.

Studenții vor să citească, dar nu au ce
Lipsa fondului de carte din biblioteca universității reprezintă un alt lucru care îi nemulțumește pe mulți studenți, în special pe cei care vor să învețe și să promoveze toate examenele. Deoarece cărțile sunt vechi, studenților nu li se dă voie să xeroxeze pagini din acestea. "Biblioteca este săracă și găsești greu o carte, iar uneori, colegii îmi spuneau că nu li se permitea să copieze paginile de care aveau nevoie din cauza stării cărților", a mai spus Mihaela Frățilă.
Dar, o problemă mai gravă, care nu ține doar de educație, ci și de sănătate, este aceea a fumului de țigară care învăluie aproape toată universitatea. Deși se fumează doar la parter, în spațiul alocat barului, fumul ajunge până la etajul doi.
Tot legat de sănătate, studenții spun că, într-o universitate mare, ar fi binevenită și înființarea unui punct farmaceutic, precum și achiziționarea unei imprimante la care să aibă acces toți studenții.
Aceste probleme, dar și altele, vor fi exprimate în consiliul profesoral care va avea loc în această săptămână, cu participarea studenților de la toate facultățile universității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9953 secunde