SUA se pregătesc pentru tăieri bugetare în valoare de 85 de miliarde de dolari

202
SUA se pregătesc pentru tăieri bugetare  în valoare de 85 de miliarde de dolari - dolari-1362147847.jpg
Tăieri bugetare în valoare de 85 de miliarde de dolari au intrat în vigoare, vineri, în SUA, afectând cheltuielile pentru apărare și alte programe, după ce republicanii și democrații nu au reușit să prezinte un plan alternativ pentru reducerea datoriei publice, transmite AP. 


Aceste tăieri bugetare automate au fost concepute în luna august 2011, în urma unei înțelegeri între Casa Albă și Congres. La acea dată, de-mocrații și republicanii nu au căzut de acord asupra celei mai bune modalități pentru reducerea deficitului - scăderea cheltuielilor (versiunea republicanilor) sau majorarea impozitelor (versiunea demo-craților). Incapabile să ajungă la un acord, cele două părți au pus la punct acest mecanism al tăierilor automate de cheltuieli bugetare.

Președintele Barack Obama este obligat prin lege să promulge aceste măsuri de austeritate bugetară, cunoscute sub denumirea de "sequester".

Reducerile automate vor tăia 5% din bugetele agențiilor federale și 8% din bugetul Pentagonului până în luna octombrie, însă nu vor afecta o serie de programe importante precum salariile militarilor, pensiile și programele de sănătate pentru persoanele cele mai sărace.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1801 secunde