Summitul privind securitatea nucleară de la Seul: România printre nou-veniții pe lista participanților

825
Summitul privind securitatea nucleară de la Seul: România printre nou-veniții pe lista participanților - viewimagejsp-1330159462.jpg
Lista participanților la summitul privind securitatea nucleară, care va avea loc luna viitoare, la Seul, a fost finalizată la 58, incluzând participanți din 53 de țări, precum și cinci reprezentanți ai patru organizații internaționale. Șase țări, printre care Danemarca, România și Ungaria, se numără printre nou-veniții la summitul anual, informează vineri postul TV sud-coreean Arirang News.

"Problema Coreii de Nord nu se va afla pe agenda oficială. Dar acest lucru nu va pune restricții privind discutarea problemelor legate de instalațiile nucleare nord-coreene și amenințările acestora la adresa securității", a declarat purtătorul de cuvânt al secretariatului pregătitor al summitului privind securitatea nucleară, Han Choong-hee.

Comitetul de organizare afirmă că summitul nuclear va transmite un mesaj Coreii de Nord și liderilor participanți potrivit căruia a venit vremea să se abordeze situația nucleară din Peninsula Coreeană.

Organizatorii au precizat că cele mai multe dintre elementele majore ale agendei privind "Comunicatul Seul" au fost convenite în cursul reuniunii de la New Delhi, de luna trecută, dar altele sunt încă în curs de negociere. Reuniunea finală a organizatorilor va avea loc la Seul, cu trei zile înainte de începerea summitului.

Deși summitul se va focaliza în principal asupra terorismului nuclear din partea unor protagoniști non-statali și nu asupra unei anumite țări, faptul că summitul are loc în Peninsula Coreeană face destul de evident faptul că problema nucleară nord-coreeană se va afla pe masa discuțiilor, precizează Arirang News.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3436 secunde