Super-orașul 8City. Cel mai îndrăzneț plan din istoria omenirii / Galerie foto

786
Coreea de Sud a dezvăluit cel mai îndrăzneț proiect turistic din istoria omenirii: 8City, un oraș turistic de 3 ori mai mare decât Macau, care va încerca să atragă turiștii chinezi, scrie descopera.ro. Orașul urmează să fie construit pe insulele Yongyu-Muui, lângă aeroportul internațional Incheon, din orașul sud-coreean ce poartă același nume. Printre altele, în 8City vor exista hoteluri de lux, locuințe, cazinouri, mall-uri, parcuri de distracție tematice și acvatice, un circuit de Formula 1, o sală de concerte cu 50.000 de locuri, un "oraș medical" și un mini-oraș care va promova industria de entertainment din Coreea de Sud. Întregul proiect este conceput pentru a se adresa numărului tot mai mare de turiști chinezi, o piață aflată într-o continuă creștere. De aceea, orașul va avea cifra 8 atât în numele său cât și în structurile ce urmează a fi construite, deoarece acest număr simbolizează norocul în cultura chineză.

Printre principalele structuri ale orașului se numără "Inner Circle", o clădire tubulară "inteligentă", ce se va întinde pe 14 kilometri. O altă structură, "Megastrip", urmează să fie cea mai mare unitate arhitecturală din istoria omenirii. Această clădire va măsura 200 de metri în înălțime, 880 de metri în lățime și 3,3 kilometri în lungime. Suprafața totală a Megastrip va fi de 4,85 kilometri pătrați, urmând să fie mai mare decât fabrica de avioane Boeing și decât Terminalul 3 al Aeroportului Internațional din Dubai.

Oficialii din Incheon estimează că 8City va crea 930.000 de locuri de muncă și va atrage 134 de milioane de turiști până în 2030, urmând ca 350.000 de persoane să locuiască în oraș. Prima fază a proiectului va începe în 2013 și va fi finalizată până în 2020, urmând ca întreaga construcție să fie terminată în 2030.

Conform oficialilor locali din Incheon, costul proiectului este estimat la 317 trilioane de woni, adică 288 de miliarde de dolari. Până acum, dezvoltatorii au obținut jumătate din fondurile necesare pentru acest proiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Economie : Servicii de transport mai accesibile
Pagina a fost generata in 1.4903 secunde