Sute de susținători ai lui Assad au protestat la Damasc față de decizia Ligii Arabe

300
Sute de susținători ai guvernului sirian s-au strâns ieri la Damasc pentru a protesta față de decizia Ligii Arabe de a suspenda țara de la reuniunile sale.

Televiziunea siriană a prezentat imagini cu oameni în piața centrală, care scandau în favoarea președintelui Bashar al-Assad, cerându-i să reziste, și care condamnau "trădătorii".

Liga Arabă a suspendat Siria de la reuniunile sale și cere sancțiuni politice și economice, din cauză că Damascul nu a renunțat la violențele împotriva protestatarilor, au anunțat oficiali. Decizia a fost luată la o reuniune de urgență a Ligii, în Egipt.

O propunere anterioară a organizației - acceptată de Damasc - prevedea începerea dialogului cu opoziția, dar violențele forțelor siriene au continuat.

Propunerea Ligii Arabe includea și eliberarea prizonierilor, retragerea forțelor de securitate de pe străzi.

În Homs violențele au continuat.

Liga Arabă a cerut statelor membre să-și retragă ambasadorii.

Reprezentantul Siriei a declarat că decizia este o încălcare a Cartei organizației și arată că Liga "servește interesele occidentale și americane".

Liga Arabă a luat măsuri mai aspre decât se aștepta oricine, iar mișcarea va spori semnificativ izolarea președintelui Bashar al-Assad. Organizația a amenințat că va sesiza și ONU, iar grupuri ale opoziției au fost invitate la sediul Ligii pentru a conveni asupra unei poziții unificate.

18 state din Liga Arabă au votat pentru suspendarea Siriei. Siria, Liban și Yemen au votat împotrivă, iar Irakul s-a abținut.

Decizia este o lovitură uriașă pentru mândria Damascului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Liga Arabă suspendă Siria din organizație
Pagina a fost generata in 0.9033 secunde