Taifun puternic, așteptat marți! Vor fi ploi torențiale și rafale puternice de vânt

206
Taifun puternic, așteptat marți!  Vor fi ploi torențiale și rafale puternice de vânt - 60157897-1530523221.jpg

Articole recomandate

Taifunul Prapiroon, care se apropia luni de insula Kyushu (sudul Japoniei), ar putea provoca alunecări de teren, ploi torențiale și rafale puternice de vânt în regiune, au avertizat autoritățile, potrivit DPA.

Cel de-al șaptelea taifun din acest sezon, Prapiroon va lovi marți, potrivit estimărilor, partea de nord a insulei Kyushu, avertizează Agenția meteorologică japoneză.

La ora locală 1 pm (04:00 GMT), centrul furtunii se afla la 230 de kilometri vest de insula Amami Oshima și se deplasa spre nord cu 20 de kilometri la oră. Viteza vântului era de 126 de kilometri pe oră, cu intensificări de până la 180 în timpul rafalelor, potrivit agenției.

 

Potrivit prognozei, se vor înregistra precipitații de până la 300 de milimetri în partea sudică a insulei Kyushu până marți la prânz și până la 200 de milimetri în partea nordică a insulei Kyushu și în insula Shikoku (sud-vest), potrivit agenției.

Taifunul puternic a provocat deja, în timpul nopții, ploi torențiale și rafale puternice de vânt în insula Okinawa (sud), unde mai multe persoane au fost rănite și mii de locuințe au rămas fără curent electric, potrivit presei locale.

Cu doar un an în urmă, zeci de persoane și-au pierdut viața în urma ploilor torențiale care au provocat indundații și alunecări de teren în insula Kyushu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7898 secunde