The Telegraph: Unul dintre tinerii uciși la Munchen ar proveni dintr-o familie de români

90
The Telegraph: Unul dintre tinerii uciși la Munchen ar proveni dintr-o familie de români - atac-1469348217.jpg
Unul dintre tinerii uciși în atacul comis vineri seară la Munchen avea 18 ani, iar familia acestuia ar proveni din România, a spus un prieten al acestuia, care a mers sâmbătă să îi aducă un omagiu la locul tragediei, scrie The Telegraph. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat, sâmbătă seara, că, până în acest moment, nu sunt informații care să confirme prezența vreunui cetățean român printre victimele atacului produs vineri în Munchen.


Shohel Chowdhury, un student în vârstă de 19 ani, a mers sâmbătă la locul atacului armat pentru a-i aduce un omagiu unui "vechi prieten" care a fost ucis.

"A fost colegul meu de clasă, jucam mereu fotbal, eram vecini. Ne-am întâlnit săptămâna trecută", a declarat tânărul pentru The Telegraph, conform news.ro.

El a mai spus că prietenul său, Gulliano, în vârstă de 18 ani, a fost împușcat lângă McDonalds.

"Era german, dar cred că provenea dintr-o familie de români. Era un tip simpatic, un tip normal. Nimeni nu avea nimic cu el. Auzi despre Nisa, auzi despre Paris și deodată se întâmplă și în orașul tău. Este McDonalds, unde mergi să bei o cafea și să te întâlnești cu prietenii. E o mare porcărie ce s-a întâmplat", a mai spus tânărul.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă seară, că, potrivit informațiilor deținute la acest moment, printre victimele atacului comis la Munchen nu se află cetățeni români.

Centrala Ministerului Afacerilor Externe și Consulatul General al României la Munchen continuă monitorizarea evoluției evenimentelor ulterioare producerii atacului de la Munchen, precizează MAE.

"Reiterăm că în tot acest timp a fost menținută permanent legătura cu autoritățile locale competente iar, ca urmare a demersurilor întreprinse de către oficiul consular pe lângă acestea, până la acest moment, nu avem informații care să confirme prezența vreunui cetățean român printre victime", anunță Ministerul Afacerilor Externe.

În urma atacului de vineri seară de la Munchen au fost uciși nouă oameni - patru în incinta restaurantului McDonalds și cinci în afara acestuia. Printre cele nouă persoane se numără trei cetățeni turci și trei etnici albanezi. Alte 27 de persoane au fost rănite în atac.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0821 secunde