TikTok ar putea fi interzis pe dispozitivele guvernamentale

240
TikTok ar putea fi interzis pe dispozitivele guvernamentale - burduja-1683735935.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a spus miercuri, că săptămâna viitoare, când se reunește consiliul pentru securitate cibernetică, urmează să se decidă dacă aplicația TikTok va fi interzisă pe dispozitivele guvernamentale. Mai multe țări europene au luat deja această decizie. Totuși, spune ministrul, românii vor putea folosi în continuare TikTok pe telefoanele personale, informează Digi24.


„Miercurea viitoare se întrunește acest consiliu pentru securitate cibernetică. El se întrunește periodic, e convocat la nivelul președinției. Am adunat feedback de la instituțiile din arcul de securitate cibernetică și vom prezenta concluziile ministerului nostru. O să aflați de miercuri încolo. Dar e o decizie care se va lua în curând. Într-o săptămână, o săptămână și jumătate ne putem aștepta la o decizie clară și fermă în acest sens”, a spus Burduja.
Totuși, românii vor putea folosi în continuare TikTok pe telefoanele personale.
„Nu cred că se poate pune problema de a interzice la nivelul cetățeanului de rând descărcarea unei aplicații. Ca liberal, am alergie la cuvântul a interzice ceva omului dacă își dorește acest lucru. Asta nu înseamnă că nu vom desfășura un proces de informare a românilor cu privire la eventualele riscuri la care se supun. Vom vedea cum evoluează lucrurile”, a spus ministrul.
„La nivelul dispozitivelor de serviciu, acolo sunt informații care țin de statul român, e un argument în plus pentru a interzice o asemenea aplicație, dar vom vedea săptămâna viitoare”, a explicat el.
Ministrul spune că are și el cont de TikTok, dar că acesta este gestionat de echipa sa de comunicare. „Am și cont de TikTok dar nu e gestionat de pe un dispozitiv de serviciu. E un membru al echipei mele care se ocupă de acel cont de pe dispozitivul propriu”, a spus el.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6559 secunde