Trei zile de doliu național în Serbia, după atacul armat dintr-o școală soldat cu 8 victime

207
Trei zile de doliu național în Serbia, după atacul armat dintr-o școală soldat cu 8 victime - 62344575-1683123702.jpg

Articole de la același autor

Ministrul educaţiei din Serbia, Branko Ruzic, a anunţat că guvernul de la Belgrad decretează trei zile de doliu naţional după tragedia de miercuri, începând de vineri, 5 mai, şi până duminică, relatează Tanjug.


Înaltul responsabil sârb şi-a exprimat regretul profund cu privire la cea mai mare tragedie care a avut loc în Serbia şi în sistemul de învăţământ.


„Nimeni nu le poate da copiii înapoi părinţilor lor. Sistemul de securitate a existat, funcţiona şi supravegherea video, a fost prezent şi agentul de pază al şcolii”, a spus Ruzic.


Potrivit şefului poliţiei din Belgrad, Veselin Milic, a spus că la ora 08:42 s-a primit un apel la poliţie de la directorul adjunct al şcolii, care a transmis că au fost împuşcate mai multe persoane.


Potrivit lui Milic, dintre cei opt elevi ucişi şapte erau fete şi unul băiat, iar la faţa locului au fost găsite arme. Acesta a mai declarat că suspectul a plănuit atacul luni de zile.


Şeful poliţiei susţine că atacatorul plănuia să ucidă copii şi că avea chiar un plan pentru intrarea şi ieşirea din şcoală.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.589 secunde