Trump vrea să privatizeze radiodifuziunea publică americană

96
Trump vrea să privatizeze radiodifuziunea publică americană - donaldtrump-1485271538.jpg

Articole recomandate

Administrația Trump vrea să privatizeze Corporația pentru Radifuziune Publică (CPB - Corporation for Public Broadcasting), asociația non-profit care promovează și gestionează postul public de televiziune PBS (Public Broadcasting Service) și radioul public NPR (National Public Radio) din Statele Unite, potrivit Washingtonpost.com.


Decizia vine pe fondul unor reduceri majore ale cheltuielilor guvernamentale cu peste 10.5 trilioane de dolari în următorii zece ani.

Privatizarea posturilor publice ar avea însă un impact aproape inexistent asupra bugetului. Sumele alocate anual de Congresul Statelor Unite organizației care gestionează audiovizualul public din SUA reprezintă 0.01% din bugetul total cheltuit în 2016 de guvernul federal al Statelor Unite, scrie Pagina de Media.

Potrivit Washingtonpost.com, bugetul CPB în anul 2016 a fost de 445 milioane de dolari, la care s-au adăugat fonduri provenite din donații. Această sumă a fost redistribuită la peste 1.400 de stații locale de radio și televiziune afiliate canalelor PBS și NPR.

Alături de privatizarea Corporației de Radiodifuziune Publică, ar urma să fie eliminate în totalitate două agenții finanțate de asemenea de Congres: Fondul Național pentru Arte, care sprijină și finanțează proiectele artistice din Statele Unite și Fondul Național pentru Disciplinele Umaniste, care sprijină cercetarea, educația și conservărea științelor umane. Cele două agenții au avut același buget în 2016, 148 de milioane de dolari.

Bugetele din 2016 ale celor trei asociații au reprezentat aproape 0.02% din cele 3.9 trilioane de dolari cheltuite de guvernul federal anul trecut.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8271 secunde