Trusa medicală pentru vacanță

246
Ca să ai o vacanță perfectă, îți aducem aminte să nu uiți să adaugi în bagaj
și o mini trusă medicală. Așa, poți rezolva accidentele sau neplăcerile care pot apărea la schi, săniuș.

Ce ar trebui să conțină o astfel de trusă? Conținutul ei ne este dezvăluit de specialiștii clinicii Medicover.
Remedii rapide pentru răceală și gripă: preparate pe bază de aspirină și paracetamol care scad temperatura și reduc inflamațiile; preparate pentru gât cum sunt Strepsils sau Faringosept; picături pentru desfundarea nasului; cremă mentolată sau alcool mentolat pentru masarea pieptului în caz de febră.
Remedii pentru mici accidente: alcool sanitar sau betadină, dischete de vată, tifon și plasturi pentru julituri și răni superficiale; plasturi de mai multe mărimi pentru bătăturile provocate de clăpari sau bocanci.
Remedii pentru accidente mus-culare: analgezice care atenuează durerea în caz de întinderi de ligamente, entorse și umflături, de la algocalmin până la preparate mai puternice cum sunt cele pe bază de ibuprofen sau diclofenac. Este indicat ca trusa să conțină și unguente antiinflamatorii: Bengay, Fastum Gel sau Diclofenac sau geluri pentru picioarele umflate după o zi de schi: Lioton sau Varixinal.
Remedii pentru dureri de dinți, de cap, menstruale etc. Trebuie să iei cu tine analgezicele menționate, dar și preparate mai puternice cum sunt cele pe bază de ketoprofen.
Remedii pentru probleme gastrointestinale: laxative pentru constipația care se agravează la schimbarea mediului, dar și pliculețele de Smecta pentru deranjamentele la stomac foarte frecvent întâlnite când facem excese alimentare. De asemenea, adaugă Colebilul sau alt preparat pentru probleme biliare sau de ficat, mai ales că meniurile tradiționale românești sunt destul de bogate în grăsimi.
Remedii pentru mahmureală: două comprimate de aspirină într-un pahar mare cu apă reduc durerile neplăcute de cap care apar după o noapte bahică.
Atenție: nu uita să iei cu tine și medicația recomandată de medicul tău și pe care nu trebuie să o întrerupi mai ales dacă ai afecțiuni cronice care se pot complica.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5983 secunde