Tsipras, primele declarații după ce grecii au spus "NU" propunerilor creditorilor internaționali

146
1
Tsipras, primele declarații după ce grecii au spus

Articole recomandate

Aproximativ 11 milioane de greci au participat duminică la un referendum inițiat de guvernul lui Alexis Tsipras. Întrebați dacă țara trebuie să accepte sau să respingă acordul propus de creditorii internaționali, grecii au răspuns, potrivit rezultatelor oficiale parțiale după numărarea a 95,40% din voturi, în proporție de 61,31%, NU și numai 38,69%, DA.

Alexis Tsipras le-a mulțumit cetățenilor greci pentru votul lor, arătând că "oamenii vor o Europă a democrației".


"Indiferent ce ați votat, acum suntem cu toții unul singur', a mai spus Tsipras. Referendumul de duminică nu a fost unul cu 'învingători și învinși', consultarea populației este 'o victorie în sine', întrucât ea a dovedit că "democrația nu poate fi șantajată", a mai arătat premierul grec.

"Vreau să vă mulțumesc tuturor, indiferent ce ați votat. Acum trebuie să restabilim coeziunea socială", a precizat el, lansând un mesaj de unitate.

"În această noapte (duminică -n.r.) sărbătorim victoria democrației. Începând de mâine vom munci pentru negocieri", a mai spus Tsipras, scrie cotidianul.ro.


Comentează știrea

io
6 iulie 2015
Rau platnicii

plătițiva dracului datoriile care le aveti si puneti osul la treabă, putorilor care sunteti, românii au strâns cureaua si au îndurat iar voi ati huzurit, sa vă scoată afară din UE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9349 secunde