Tunisienilor le este teamă să consume carne de oaie din România. Află ce s-a întâmplat!

291
Tunisienilor le este teamă să consume carne de oaie din România. Află ce s-a întâmplat! - 2402ovine11-1351079897.jpg

Tunisienii se tem să consume carne de oaie provenind din România, după ce câteva dintre ele au murit în timpul transportului. Guvernul de la Tunis a importat aproximativ 100.000 de ovine pentru a opri creșterea prețurilor înaintea sărbătorii Aid al-Adha, informează Mediafax.


Însă moartea unor ovine importate a suscitat temeri pe care Ministerul tunisian al Agriculturii a întârziat să le liniștească.

Ulterior, un zvon s-a propagat pe rețelele sociale, deosebit de active în Tunisia, după ce mai multe oi importate din România au fost descoperite moarte.

De mai multe zile, pe Internet circulă zvonul că această carne de ovine provenind din Carpați este improprie consumului, deoarece animalele ar fi fost vaccinate chiar înainte de a fi exportate, efectele nocive ale medicamentelor urmând să dispară abia în noiembrie 2012, scrie ziarul francez.

Directorul general al Serviciilor Veterinare tunisiene, aflate în subordinea Ministerului Agriculturii, a intervenit pentru a clarifica situația ovinelor importate din România.


El a certificat faptul că aceste ovine au fost vaccinate la începutul lui septembrie, ceea ce le face comestibile "după trei săptămâni de la tratament, adică începând de la 29 septembrie".
Ulterior, el a recunoscut că un vapor care transporta aproximativ 10.000 de ovine provenind din România a aruncat peste bord 35. "Căpitanul a fost nevoit să le arunce în mare pentru a preveni îmbolnăvirea celorlate", a spus el, citat de aceeași sursă.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2853 secunde