Turcia analizează posibilitatea de a reintroduce pedeapsa cu moartea

206
Turcia analizează posibilitatea de a reintroduce pedeapsa cu moartea - turcia-1352726372.jpg
Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Ankara va analiza posibilitatea de a reintroduce pedeapsa cu moartea pentru crime privind terorismul, la un deceniu după abolirea sa, informează AFP. 


"Puterea de a ierta un criminal îi aparține familiei victimei, nu nouă. Trebuie să facem ajustările necesare", a declarat Erdogan, citat de agenția de presă Anadolu. "Pedeapsa cu moartea există în SUA, în Rusia, în China, în Japonia. Prin urmare, trebuie să ne reevaluăm poziția", a adăugat el.

Erdogan a ridicat chestiunea unei posibile reveniri la pedeapsa capitală săptămâna trecută, când a evocat sprijinul popular pentru o astfel de măsură cu privire la liderul rebel kurd aflat în închisoare, Abdullah Ocalan.

"Astăzi, numeroase persoane sunt în favoarea unei restabiliri a pedepsei cu moartea, potrivit sondajelor, deoarece părinții celor morți suferă în timp ce alții sărbătoresc mâncând kebab", a declarat el, cu referire la liderul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și la susținătorii acestuia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : În vizită la întemeietorii Tomisului
Pagina a fost generata in 0.468 secunde