Turcia riscă "consecințe grave" dacă bate palma cu Putin. Armele sunt pregătite

232
Turcia riscă

Articole recomandate

Turcia riscă "consecințe grave" dacă va cumpăra sistemele rusești de apărare antirachetă S-400, spune Pentagonul SUA.

Turcia riscă "consecințe grave" dacă va cumpăra sistemele rusești de apărare antirachetă S-400 așa cum intenționează, a avertizat vineri un purtător de cuvânt al Pentagonului, Charles Summers, citat de AFP.

"Dacă Turcia va achiziționa sistemele S-400, vor exista consecințe grave în ceea ce privește relațiile noastre, relațiile noastre militare", a spus Summers, răspunzând într-o conferință de presă unei întrebări referitoarea la intenția președintelui Recep Tayyip Erdogan de a cumpăra sistemul antirachetă produs în Rusia. El a adăugat că Turcia nu va mai putea avea acces la avioanelor americane de luptă multirol F-35 și la bateriile Patriot.

Comanda pentru bateriile S-400, pe care Turcia a adresat-o Rusiei și care urmează să fie livrată în vară, reprezintă unul din din principalele puncte de dezacord dintre Ankara și Washington.

Statele Unite îndeamnă Turcia să renunțe la achiziționarea sistemului antirachetă S-400, evidențiind faptul că acesta este incompatibil cu echipamentele militare utilizate de membrii NATO, din care cele două țări fac parte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1379 secunde