Twitter, atacat de hackeri. Datele personale a sute de mii de utilizatori au fost furate

200
Twitter, atacat de hackeri. Datele personale a sute de mii de utilizatori au fost furate - twitter-1359813936.jpg
Rețeaua de socializare Twitter este cea mai nouă victimă a hackerilor, fiind estimat că datele personale ale un sfert de milion de utilizatori au fost furate.

Twitter, care are peste 200 de milioane de utilizatori activi în întreaga lume, a recunoscut în această săptămână că a detectat tentative de accesare a datelor personale ale utilizatorilor, scrie dailymail.co.uk.

Deși site-ul a fost închis imediat după ce atacul a fost detectat, se pare că hackerii au accesat nume de utilizatori, adrese de mail și parolele a 250.000 de utilizatori.

Reprezentanții Twitter au declarat că toți utilizatorii afectați vor fi anunțați prin e-mail că trebuie să își schimbe parola.

Rețeaua de socializare a fost asaltată de mesaje despre atac, odată ce userii și-au dat seama de acest lucru.

"Dacă se întâmplă lucruri ciudate cu conturile voastre, acest lucru este din cauză că Twitter a fost atacat", a postat un utilizator.

Directorul de securitate informațională al Twitter, Bob Lord, a declarat că atacul este opera unor hackeri "extrem de sofisticați": "Acest atac nu este opera unor amatori și nu credem că a fost un incident izolat".

Atacul asupra Twitter vine după ce ziarele Wall Street Journal și New York Times au anunțat că au fost atacate de hackeri chinezi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Site-ul google.ro, blocat de hackeri
Pagina a fost generata in 0.4608 secunde